رشته‌های «نیمه متمرکز» ؛ شرایط پذیرش و انصراف

  • ۲ آبان ۱۳۹۵ ۱۰:۱۳:۳۲ ق.ظ

رشته‌های «نیمه متمرکز» چه نوع رشته‌هایی هستند؟ +شرایط پذیرش و انصراف

یکی از مواردی که داوطلبان آزمون سراسری با آن برخورد دارند و معمولا ابهامات و سوالات زیادی را در اذهان آنها ایجاد می‌کند، «تعریف دانشگاه نیمه‌متمرکز»، «فرق دانشگاه متمرکز و نیمه‌متمرکز» و «شرایط قبولی و پذیرش و یا انصراف از آن» است و در این راستا داوطلبان زیادی در قسمت نظرات سوالاتی را در این باره مطرح کرده‌اند، از این رو به تشریح و توضیح آن خواهیم پرداخت.

رشته‌هایی که پذیرش دانشجو در آنها نیاز به مصاحبه، معاینه و آزمون عملی و علمی دارد، رشته‌های نیمه‌متمرکز نامیده می‌شود.

 یکی از مواردی که داوطلبان آزمون سراسری با آن برخورد دارند و معمولا ابهامات و سوالات زیادی را در اذهان آنها ایجاد می‌کند، «تعریف دانشگاه نیمه‌متمرکز»، «فرق دانشگاه متمرکز و نیمه‌متمرکز» و «شرایط قبولی و پذیرش و یا انصراف از آن» است و در این راستا داوطلبان زیادی در قسمت نظرات «خبرنامه دانشجویان ایران» سوالاتی را در این باره مطرح کرده‌اند، از این رو به تشریح و توضیح آن خواهیم پرداخت.

*** رشته‌های نیمه‌متمرکز چه نوع رشته‌هایی هستند؟
در تعریفی ساده، رشته‌های نیمه‌متمرکز عبارتند از: «رشته‌هایی که پذیرش دانشجو در آنها نیاز به مصاحبه، معاینه و آزمون عملی و علمی دارد، رشته‌های نیمه‌متمرکز نامیده می‌شود و رشته‌هایی که پذیرش دانشجو در آن بدون طی مراحل فوق و فقط بر اساس نمرات آزمون سراسری صورت می گیرد، رشته‌هایی متمرکز هستند. داوطلبانی که این رشته‌ها(رشته‌های نیمه‌متمرکز) را در برگه انتخاب رشته خود انتخاب کنند، در صورتیکه نمره لازم در کنکور سراسری را کسب کرده باشند، بصورت چند برابر ظرفیت به مصاحبه حضوری دعوت می‌شوند.»

*** کدام دسته از داوطلبان می‌توانند رشته‌های نیمه‌متمرکز را انتخاب نمایند؟
آن دسته از داوطلبانی که در آزمون سراسری شرکت کنند و بر اساس کارنامه آزمون خود، مجاز به انتخاب رشته‌های تحصیلی دوره روزانه، شبانه و نیمه‌حضوری شوند، می‌توانند حداکثر 2 کد رشته از مجموع کد رشته‌های نیمه‌متمرکز موجود در گروه آزمایشی خود را با توجه به شرایط و ضوابط رشته‌های مذکور، علاوه بر کد رشته‌های متمرکز انتخاب نمایند.

بدیهی است، آن دسته از داوطلبان که علاوه بر گروه آزمایشی خود، متقاضی شرکت در گروه هنر و یا زبان‌های خارجی نیز بوده‌اند و مجاز شده‌اند، می‌توانند در هر یک از این گروه‌ها هم دو کد رشته نیمه متمرکز را انتخاب و در فرم انتخاب رشته درج نمایند.

*** زمان قطعی شدن قبولی در رشته‌های نیمه‌متمرکز
معرفی چند برابرِ ظرفیتِ رشته‌های نیمه متمرکز به عنوان قبولی نهایی محسوب نمی‌گردد، لیکن داوطلبانی که مراحل مختلف مصاحبه، معاینه و آزمون عملی را با موفقیت طی نمایند و در ردیف پذیرفته شدگان نهایی به عنوان قبولی اعلام شوند، پذیرفته شده رشته نیمه متمرکز خواهند بود و این پذیرفته شدن به عنوان یک نوبت از حداکثر دو نوبت قبولی برای داوطلب محسوب می‌گردد.

*** شرایط انصراف از رشته‌های نیمه متمرکز
کسانی که در مرحله اول(یعنی اعلام اسامی چند برابرِ ظرفیت) پذیرفته می‌شوند و انصراف می‌دهند، محرومیتی به آنان تعلق نمی‌گیرد ولی کسانی که در مصاحبه شرکت می‌کنند و پذیرفته می‌شوند و در نهایت انصراف می‌دهند، به آنها محرومیت تعلق می‌گیرد.

برای مثال فرض کنید دانشگاه امام صادق(ع) که دارای رشته‌های نیمه‌متمرکز است، طی اطلاعیه‌ای از داوطلبان و متقاضیانی که یکی از رشته‌های دانشگاه امام صادق(ع) را انتخاب نموده‌اند، دعوت به مصاحبه می‌نماید. در این شرایط داوطلبان 2 راه دارند. یا می‌توانند به مصاحبه نروند و در این صورت محرومیتی به آنها تعلق نمی‌گیرد، و یا می‌توانند در مصاحبه حضور پیدا کرده و نهایتا یا پذیرفته دانشگاه امام صادق(ع) می‌شوند و یا در مرحله مصاحبه رد می‌شوند. اگر قبول نشوند، دیگر محرومیتی متوجه آنها نمی‌شود اما اگر پذیرفته شوند و انصراف بدهند مشمول محرومیت‌های از پیش تعیین‌شده خواهند شد.

نکاتی درباره انتخاب رشته‌های نیمه متمرکز:

- ارزش تحصیلی مدرک صادر شده در رشته‌هایی با پذیرش متمرکز و نیمه متمرکز تفاوتی ندارد.
- در صورت عدم ثبت نام داوطلب در دانشگاه قبولی(در رشته‌های نیمه متمرکز) یک سال محرومیت از شرکت در کنکور در نظر گرفته شده است.
- از دانشجویان دوره روزانه(متمرکز باشد و یا نیمه‌متمرکز) شهریه‌ای گرفته نمی‌شود.

*** تعدادی از رشته‌های نیمه متمرکز:  
در زیر تعدادی از دانشگاه‌ها و یا رشته‌هایی که به صورت نیمه‌متمرکز دانشجو می‌پذیرند، معرفی می‌شوند:

رشته علوم‌ ورزشی ‌رشته موسیقی نظامی ‌رشته‌ ‌مدیریت هتلداری/ ‌دانشگاه علامه دانشکده صدا و ‌سیما
دانشگاه‌ اطلاعـات‌ و امنیت ملی رشته مددکاری اجتماعی/ دانشگاه علوم بهزیستی دانشگاه علوم پزشکی بقیه‌الله(عج) کارشناسی ارشد پیوسته الهیات و معارف اسلامی و ارشاد
تربیت مربی عقیدتی سیاسی سپاه کاردانی علوم‌ انتظامی دانشگاه علوم پزشکی ارتش ‌بورسیه ارتش در دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی
کاردانی های دانشگاه های علوم پزشکی دانشگاه امام صادق(ع) --- ---

 

 

codebazan

طراحی و اجرا: فروشگاه ساز سبدخرید